Logo De Klaproos Grote Oorlog

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 


Uitgeverij De Klaproos

In 1992 verscheen uitgeverij De Klaproos op het boekenfront. De naam van de uitgeverij verwijst naar de poppy, de klaproos in het gedicht In Flanders Fields, dat de Canadese legerarts John McCrae in 1915 schreef. Het allereerste boek van de uitgeverij draagt dan ook niet toevallig de titel In Flanders Fields. In dit boek brengt Herwig Verleyen het verhaal brengt van John McCrae, zijn gedicht en de klaproos.


De Klaproos maakt het verschil

De Klaproos is niet te vergelijken met gelijk welke andere uitgeverij. De Klaproos beschikt over een omvangrijk archief m.b.t. Wereldoorlog I, is thuis in binnen- en buitenlandse archieven en onderhoudt goeie contacten met verzamelaars. Daardoor kan ze de boeken van haar auteurs meestal een fikse meerwaarde bezorgen: zowel inhoudelijk als wat illustratiemateriaal betreft.

Een blik in enkele dankwoorden maakt veel duidelijk.
Patrick Vanleene, auteur van Op naar de Grote Oorlog:
"Mijn dank gaat in de allereerste plaats uit naar mijn uitgever Siegfried Debaeke. Met de foto's als lokmiddel zette hij mij aan het schrijven en waar ik een artikel in vermoedde, zag hij al een boek. Met zachte hand loodste hij mij door twee werelden tegelijk: die van boeken en die van de Eerste Wereldoorlog."
Jean-Marie Lermyte, auteur van de twee boekdelen Izegem 14-18:
"Met Siegfried Debaeke, de man achter uitgeverij De Klaproos, was het bovendien aangenaam om werken en op meer dan één plaats kon hij de tekst aanvullen of verbeteren."

Haarscherp afgedrukt

De Klaproos maakt niet alleen inhoudelijk het verschil met andere uitgevers. Ook wat de vorm betreft, steken haar uitgaven aanzienlijk boven de anderen uit. Zo wordt er bijzondere aandacht besteed aan de afdrukkwaliteit van de (veelal oude) foto's. Niet zelden horen we van auteurs of verzamelaars dat de beelden in boeken van ons beter en scherper zijn dan de originele foto's.

Bart Wemaere in Ticket: "Wat me eerst en vooral opviel aan het boek Getuigen van de Grote Oorlog? De foto's. Weinig auteurs en/of uitgevers durven het aan foto's over twee bladzijden te publiceren. De zet van uitgever en auteurs is bijzonder geslaagd. Er zijn luchtfoto's, maar ook zeer gedetailleerde foto's met close-ups. Schitterende historische documenten!"


Blijf op de hoogte... en hou ook ons op de hoogte

Deze website wordt gedurig op punt gezet en geactualiseerd. De nieuwe uitgaven worden hier het eerst aangekondigd. Soms zullen wij ook vragen of oproepen lanceren. Misschien bent u zelf bezig aan een manuscript over een historisch onderwerp. Aarzel niet om ons te contacteren op info@klaproos.be.


Tot binnenkort,Siegfried Debaeke
Uitgever

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos