Logo De Klaproos Foto

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
De dood met de kogel
>>bestellen


 
Om de drie jaar gaat Poperinge stevig uit de bol tijdens de Hoppefeesten, waarvan de Hoppestoet telkens het hoogtepunt vormt. Deze kleurrijke stoet met zijn fluitende vogeltjes en dansende libellen, met zijn spuitende hopboeren en zingende hopplukkers is zonder meer uniek voor Vlaanderen.

Dit boek brengt de even rijke als kleurrijke historie van een halve eeuw Hoppefeesten. U leest het verhaal van vrolijke Jef die van geen ophouden wist en dat van geslepen Willy die al mankend medelijden opwekt bij de toeschouwers. U leest over het gekibbel over het muziekkorps dat de stoet opent, alsook over oeverloze discussies tijdens en na hopkoninginverkiezingen. U leest over mooi en slecht stoetweer, over triomfen en tegenslagen, over onverwachte uitgaven en te lage inkomsten.

Maar bovenal leest u over het keikoppige doorzettingsvermogen van de Poperingenaren, die er telkens weer in slagen om van hun provinciestad een heuse hoofdstad van de hop te maken. De vele foto’s bewijzen dat de Hoppestoet misschien wel de kleurrijkste stoet van Vlaanderen is.


Herman Degryse is conservator van het Hopmuseum in Poperinge.


Hopkoningin

De eerste wagen van de Hopkoningin en haar gevolg zag er koninklijk uit. 
 
 
 
 

Als wij de schoenen tatsen
Herman Degryse

Paperback
144 blz., 22,5 op 22,5 cm
Ca. 100 foto's
19,95 EUR
ISBN 90-5508-096-0

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos