Logo De Klaproos Onthoofding

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Onthoofding aan het IJzerfront
>>bestellen


 
In volle oorlogstijd, op 29 oktober 1917, wordt in Veurne het lijk gevonden van Rachel Ryckewaert. De 20-jarige vrouw is gewurgd. Van meet af aan verdenkt de krijgsauditeur Rachels vriend, Emiel Ferfaille, van de moord. Maar kan hij zijn vermoedens ook hard maken? De foerier-wachtmeester bij de artillerie ontkent halsstarrig. Bovendien beschikt hij voor de avond van de moord over een hele rist alibiís.

Dit boek volgt de moeizame speurtocht die in Veurne, de hoofdstad van onbezet BelgiŽ, gevoerd wordt. Het onderzoek dreigt vast te lopen, tot een toevallige uitlating een onvermoede relatie aan het licht brengt en de speurders met verstomming slaat. Over wie Rachel vermoord heeft, bestaat geen twijfel meer.
Auditeur en krijgsraad zijn het eens. Nooit werd een moord zo secuur voorbereid en zo koelbloedig uitgevoerd. De doodstraf ligt voor de hand. Gezien de laatste onthoofding dateert van 1863, denkt iedereen dat de straf automatisch zal worden omgezet in levenslange gevangenschap.

Dat is buiten koning Albert gerekend. Op een ogenblik dat onschuldige burgers en militairen in de oorlog omkomen, weigert hij genade te verlenen. Bijgevolg moet de oorlogsregering in ballingschap op zoek naar een beul en een guillotine.


Joe English

De terechtstelling ging in de fantasie van kunstenaar Joe English door op
de Grote Markt van Veurne. 
 
 
 
 

Onthoofding aan het IJzerfront
Siegfried Debaeke

Paperback
96 blz., 24 op 16 cm
Ca. 70 illustraties
12,95 EUR
ISBN 90-5508-097-7

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos