Logo De Klaproos Kollwitz

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
De Westhoek onder vuur
>>bestellen


 
Einde mei 1940 breekt in de Westhoek de hel los. Na de invasie van honderdduizenden vluchtelingen voeren Duitse Stuka’s terreurbombardementen uit op o.a. Diksmuide, Nieuwpoort, Poperinge en Veurne.

Voor de ingesloten Britse en Franse troepen is er maar één uitweg: zo vlug mogelijk van op de stranden tussen De Panne en Duinkerke inschepen naar Engeland.
Om deze grootscheepse evacuatie – onder de codenaam Operatie Dynamo – mogelijk te maken, moet een Britse divisie in de Westhoek de oprukkende Duitsers koste wat het kost ophouden. De gevechten zijn ongemeen hevig. De Luftwaffe werpt al haar bommenwerpers in de strijd en zaait dood en vernieling onder de geallieerde troepen. Toch draait Operatie Dynamo uit op een onwaarschijnlijk succes: een armada van meer dan 900 schepen kan liefst 200.000 tommy’s en 140.000 Fransen evacueren.

Meer dan 150 zeldzame foto’s brengen deze cruciale oorlogsdagen haarscherp in beeld. Daaronder bevinden zich ook kleurenfoto’s genomen door nazi-fotograaf Hugo Jaeger. Deze opmerkelijke foto’s worden voor de eerste maal gepubliceerd.


Diksmuide

Op 28 mei 1940 bliezen Britse militairen in Diksmuide de Hoge Brug op.De Panne

Colonne achtergelaten Franse pantserwagens in De Panne. 
 
 
 
 

De Westhoek onder vuur
Wilfried Pauwels

Paperback
176 blz., 26 op 21 cm
ca. 150 illustraties
24,95 EUR


pas verschenen!


 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos