Logo De Klaproos Merelbeke in de Grote Oorlog

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Merelbeke in de Grote Oorlog
>>bestellen


 
Het boek Merelbeke in de Grote Oorlog beschrijft het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog zoals het vier jaar lang ervaren werd door de inwoners van de gemeente, jong en oud, man en vrouw.
De aandacht gaat enerzijds naar de dagelijkse problematiek van overleven in het Etappengebied tijdens de bezetting, anderzijds naar de voortdurende dreiging van de oorlogvoering. Getuigenissen van inwoners brengen de Grote Oorlog, meer nog dan de feiten, levendig in beeld.
We lezen over het nabijgelegen vliegveld met zeppelins en vliegtuigen, de lokale comiteiten die oplossingen poogden te bieden voor de tekorten van allerlei levensnoodzakelijke middelen, de financiŽle problemen van de gemeentebesturen, de spionageactiviteiten en de solidariteit tussen inwoners. Tenslotte brengt het boek in kaart wie de soldaten, gesneuvelden, opgeŽisten en krijgsgevangenen waren.

Merelbeke in de Grote Oorlog brengt op een unieke manier nooit eerder vertelde feiten uit een stukje vergeten lokale geschiedenis.


Lemberge 1917

Lemberge, Gotha-bommenwerpers in het voorjaar van 1917. Deze vliegtuigen moesten Londen gaan bombarderen.Bottelare 14-18.

De Duitse bezetter eist in Bottelare paarden op. 
 
 
 
 

Merelbeke in de Grote Oorlog
Katrien Arnaut en Antoine Goemaes

Paperback
312 blz., 24 op 16 cm
ca. 250 illustraties
24,95 EUR

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos