Logo De Klaproos Eerste Wereldoorlog

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Karel Lauwers
>>bestellen


 
Dit boek belicht het leven en het werk van Karel Lauwers, een jong Antwerps kunstenaar die voor hij enige naam voor zichzelf kon verwerven, werd meegesleept in de tragische gebeurtenissen van 1914-1918.

Van de eerste oorlogsdag af was hij soldaat in het Belgisch leger, en hij bleef dat tot bijna de laatste. Hij sneuvelde op 15 oktober 1918 te Lendelede bij de laatste belangrijke actie van zijn eenheid. In de jaren tussenin probeerde Karel Lauwers niet alleen een goed soldaat te zijn, maar ook een goed kunstenaar te worden. Hij slaagde in beide, al ging dat ongemerkt voorbij aan de grote geschiedenis.

Een ruime selectie uit Lauwers' werk wordt in dit boek voor het eerst sedert zijn dood, openbaar gemaakt. Aan de hand van de bewaarde correspondentie en documenten uit het familiearchief en puttend uit nagenoeg het volledige bekende œuvre schetsten Piet Chielens, Annick Vandenbilcke, Dominiek Dendooven en Jan Dewilde van het In Flanders Fields Museum te Ieper, een boeiend portret van een soldaat en kunstenaar in de oorlog.Karel Lauwers

Karel aan het tekenen, 1915. 
 
 
 
 

Karel Lauwers
soldaat-kunstenaar
Piet Chielens e.a.

Gebonden met harde kaft
144 blz., 23 op 25 cm
Ca. 70 illustraties
19,95 EUR
ISBN 90-5508-046-2

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos