Logo De Klaproos Knokke en Westkapelle in de Grote Oorlog

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Knokke en Westkapelle in de Grote Oorlog
>>bestellen


 
In dit unieke boek belicht Eddy Lambrecht de oorlogsjaren van Knokke en Westkapelle. Op 18 oktober 1914 begint de Duitse bezetting waarna de burgers vier jaar onder het strenge regime van het Marinekorps moeten leven.

De auteur brengt onder meer boeiende historische verslagen over de vlucht uit Knokke, het voedselprobleem, de zwarte markt en Knokke als gegeerde rustplaats voor Duitse eenheden. Het boek bevat bovendien heel wat nieuwe feiten en inzichten over de indrukwekkende kustverdediging, de Hollandstellung en de elektrische draad.

De oorlog komt tot leven dankzij een schat aan zeldzame affiches en foto’s. Zo zien we Duitse matrozen in alle mogelijke situaties: tijdens militaire parades, bij schietoefeningen of terwijl ze een waarnemingsballon oplaten. Geregeld zien we in dit boek de vergelijking tussen honderd jaar geleden en nu.

Kortom, een boeiende confrontatie met deze vier bewogen jaren!

Eddy Lambrecht (°1953) is al van in zijn jeugd geďnteresseerd in militaire geschiedenis. De laatste twintig jaar heeft hij zich toegelegd op de Eerste Wereldoorlog, waarover hij meerdere boeken schreef. Hij is ook medewerker van het heemkundig tijdschrift ‘Cnock is Ier’ en ‘Shrapnel’ van de Western Front Association.


Luchtballon

Aan de Elisabetlaan bij het Binnenhof houden Duitse militairen met kabels een luchtballon op zijn plaats.Batterij Bremen

Bij het einde van de huidige zeedijk bouwden de Duitsers in april 1915 de batterij Bremen, die uitgerust was met vier 10,5 cm kanonnen. 
 
 
 
 

Knokke en Westkapelle in de Grote Oorlog
Eddy Lambrecht

Paperback
208 blz., 24 op 16 cm
meer dan 200 unieke foto's
19,95 EUR

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos