Logo De Klaproos Foto

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Kapelletjes in Langemark-Poelkapelle
>>bestellen


 
In deze uitgave belicht Georges Vandromme de 43 kapelletjes van Langemark-Poelkapelle en hun geschiedenis.

Vele veldkapelletjes werden opgericht uit dankbaarheid of als gelofte. Bijna altijd ook hebben ze te maken met een bijzondere geschiedenis van een familie of een buurt: met gebeurtenissen die vroegen om niet vergeten te worden, maar om herinnerd te blijven. Vele van die particuliere geschiedenissen van de veldkapellen van Langemark-Poelkapelle hadden te maken met de twee wereldoorlogen. Zo haken de kleine geschiedenis en de grote geschiedenis in elkaar, wat er ons doet aan herinneren dat de grote geschiedenis altijd de kleine mens raakt.

De meeste veldkapellen situeren zich bij een hofstede, naast een toegangsdreef, bij een woning of in een wijk. Ze zijn doorgaans particuliere eigendom en zijn meestal langs de openbare weg gelegen zodat ze gemakkelijk kunnen worden bezocht. Enkele veldkapelletjes zijn recent door hun eigenaars mooi gerestaureerd. Andere zijn door de tand des tijds niet meer in optimale conditie, waardoor het gevaar bestaat dat ze verdwijnen.Krijgsraad te velde

Nagenoeg 150 mensen, waaronder burgemeester M. Ostyn, woonden de inwijdingsplechtigheid van de kapel van de familie Verfaillie-Frayman bij. 
 
 
 
 

Kapelletjes in Langemark-Poelkapelle
Georges Vandromme

Paperback
88 blz., 21 op 15 cm
Ca. 130 illustraties
9,50 EUR
ISBN 90-5508-091-5

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos