Logo De Klaproos Blankenberge

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Blankenberge graag gezien
>>bestellen


 
Zo’n 180 illustraties draaien de klok meer dan honderd jaar terug. Kleurrijke litho’s, zeldzame foto’s en leuke prentkaarten tonen hoe Blankenberge van een klein vissersoord uitgroeide tot een toeristische trekpleister voor een elitair publiek.

In een cocktail van nostalgie zien we de eerste hotels en villa’s verrijzen, de bouw van het eerste casino in 1884, de constructie van de pier in 1894, de bouw van de watertoren in 1893-95, de eerste stoomtram en ga zo maar door. De auteur heeft deze ontdekkingsreis doorspekt met historische wetenswaardigheden. Met zijn anekdoten en strandtaferelen uit de “goeie ouwe tijd” is het ook een boek om bij te glimlachen: op de zeedijk zien we elegant geklede dames flaneren, aan de waterlijn waken stoere redders en wie een verfrissende duik in de de zee wou nemen kleedde zich om in een badkar, die dan naar het water werd getrokken: met een badpak over het strand lopen was immers verboden.
Dit alles en veel meer leest en ziet u in Blankenberge graag gezien, een exclusieve uitgave die de oudste foto’s die ooit van Blankenberge genomen zijn bevat, alsook diverse etsen in vierkleurendruk.

Wie Blankenberge een warm hart toedraagt, mag deze uitgave niet missen.Blankenberge


 
 
 
 
 

Blankenberge graag gezien
Claude Van Ryssel

Gebonden met harde kaft
192 blz., 21 op 15 cm
180 prentkaarten en foto's
13,50 EUR
ISBN 90-5508-086-1

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos