Logo De Klaproos Ieper

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Ieper graag gezien
>>bestellen


 
In dit rijk geïllustreerde boekje maken we een ontdekkingsreis door de “goeie, ouwe tijd” van de gemeenten die vandaag deel uitmaken van de stad Ieper. We zijn ooggetuige van het leven aan het begin van de 20ste eeuw. We kuieren in de straten en wijken waar misschien uw ouders of grootouders opgroeiden, leefden en werkten.

Van elke gemeente brengen we een afzonderlijk portret aan de hand van unieke beelden, nl. met de oudste prentkaarten die er ooit van verschenen. We bieden u dus enkel beelden van vóór 1914 aan (een enkele uitzondering niet te na gesproken). Voor één keer komen in een boek over wat later de frontstreek zou genoemd worden dus geen oorlogsfoto's voor. We zien verdwenen straatgezichten, molens en kastelen, beelden van de stoomtram in Elverdinge, roeiers en vissers op Dikkebusvijver, de velodroom van Ieper, de graafwerken van de beruchte Komense vaart in Hollebeke, de seizoenarbeiders van Zillebeke, wolwassers in Boezinge, en ga zo maar door. Een overzicht leert ons wie in Ieper de notabelen waren, welke verenigingen er actief waren en wie welk beroep – van kaarsengieter tot paraplumaker – uitoefende.

Daarenboven biedt dit boekje u een eigenzinnige keuze aan van krantenartikels, die allerhande vergeten lief en leed van onder het stof halen.
Elverdinge


 
 
 
 
 

Ieper graag gezien
Siegfried Debaeke

Gebonden met harde kaft
240 blz., 21 op 15 cm
Ruim 200 prentkaarten en foto's
19,50 EUR
ISBN 90-5508-077-2

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos