Logo De Klaproos Prentkaart Oorlog

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Het drama van de Dodengang
>>bestellen


 
Dit boek is een aangrijpend document over de gruwel van de oorlog. Geen opgepoetste militaire geschiedenis, maar een schrijnend verhaal van onnoemelijk soldatenleed.

De Dodengang of Boyau de la mort heeft zijn naam niet gestolen. Van dit loopgravencomplex, uitgegraven in de IJzerdijk, kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog alleen maar onheilsnieuws. De Belgische soldaten zaten er in de val. Ze werden van drie kanten onder vuur genomen. De huidige Dodengang is een reconstructie. De "vaderlandertjes" zijn gevuld met versteende cement, de grond is verhard. In werkelijkheid ploeterden soldaten in de modder tussen muren van aardezakjes. Op slechts enkele tientallen meters van de vijand liepen ze een zenuwslopende wacht, schuilend voor neersuizende granaten en knetterend geweervuur. De dood lag constant op de loer.

De auteur heeft geput uit grotendeels onuitgegeven oorlogsdagboeken. Soldaten van toen brengen zo het verhaal van de Dodengang zoals zij het gezien en ervaren hebben. Het oorspronkelijk fotomateriaal biedt een realistisch beeld van het leven aan het IJzerfront.Krijgsraad te velde

Brancardiers brengen een gewonde soldaat naar een hulppost.
 
 
 
 
 

Het drama van de Dodengang
Siegfried Debaeke

Paperback
Reeds zesde druk!
160 blz., 24 op 16 cm
80 illustraties
16,95 EUR
ISBN 90-5508-064-0

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos