Logo De Klaproos Brugge

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Brugge in de Grote Oorlog
>>bestellen


 
Dit fraaie kijk- en leesboek werpt een onthullend licht op een vergeten hoofdstuk uit de Brugse geschiedenis: de Eerste Wereldoorlog.

Aan de hand van zo maar eventjes 250 unieke foto’s brengt de auteur een wervelende historische reportage.

Het verhaal begint bij de mobilisatie in 1914. We zien hoe de bevolking de Engelse troepen die naar het front optrekken luid toejuicht en daarna, hoe de Duitsers hun intrede doen. Met de foto’s, ook deze die in internationale magazines verschenen, wordt de lezer een nauwkeurige toeschouwer.
Vier jaar lang leeft de Bruggeling in een stad waar het wemelt van Duitse militairen. Troepen nemen kazernes en schoolgebouwen in. We zijn getuige van parades en concerten en we zien ook dat de Duitse keizer diverse malen op bezoek komt. Maar in dit boek komen ook heel wat schrijnende foto’s voor. In een poging om de U-boten in de Brugse haven te bombarderen, vielen heel wat bommen op de binnenstad. Hierbij werden honderden huizen vernield en kwamen liefst 124 burgers om. De lezer bevindt zich uiteraard ook in Brugge als de stad in oktober 1918 bevrijd wordt en de vreugde na vier jaar niet op kan.
Door de gedetailleerde informatie bij de 250 authentieke, grotendeels nooit gepubliceerde foto’s biedt dit boek een boeiende confrontatie met deze vier bewogen jaren.
order

Een bom van een Brits vliegtuig viel op het Jan van Eyckplein.Jan van Eyckplein

Een Duitse wagen met levensmiddelen aan het station. 
 
 
 
 

Brugge in de Grote Oorlog
Siegfried Debaeke

Paperback
144 blz., 26 op 21 cm
250 foto's
24,95 EUR 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos