Logo De Klaproos Prentkaart West-Vlaanderen

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Bij ons in West-Vlaanderen
>>bestellen


 
In dit bijzonder rijk geïllustreerde boekje maken we een boeiende ontdekkingsreis door de “goeie ouwe tijd”. Ruim 200 prachtige (én zeldzame) prentkaarten brengen het leven in West-Vlaanderen van begin 20ste eeuw in beeld. Een verrassend beeld! Want talloze verdwenen ambachten, zoals de scharensliep en de melkventer met zijn hondenkar, passeren de revue.


Op boerderijen zien we de mechanisatie langzaamaan haar intrede doen. We bezoeken paardenmarkten en botermarkten, internaten en strenge pensionaten. We zijn getuige van de eerste auto's en het ontluikende kusttoerisme. We komen zelfs oog in oog te staan met een suisse die praatgrage kerkgangers berispt. Terwijl Leopold II op de zeedijk van Oostende kuiert, bakt moeder Siska in Knokke haar eerste wafels. De arbeiders van de borstelfabrieken in Izegem slepen na een staking de 63-urenweek uit de brand. In de Westhoek wordt de bende Pollet opgerold. Bedevaarders van heinde en verre trekken naar Gistel. Zo leidt dit boekje ons doorheen heel West-Vlaanderen, en brengt ons tot in het kleinste gehucht.

Bij ons in West-Vlaanderen bevat niet alleen een unieke schat aan nostalgische prentkaarten, maar ook pittige nieuwtjes die de tijdsgeest illustreren. Allerhande leuke weetjes en anekdoten kruiden het geheel. Dit boekje doet u met volle teugen van de tijd van toen genieten!
Gistel

De stoommelkerij Sint-Godelieve in de Koolaardstraat te Gistel was n van de talrijke melkerijen die West-Vlaanderen vr de Eerste Wereldoorlog telde. 
 
 
 
 

Bij ons in West-Vlaanderen
Siegfried Debaeke

Gebonden met harde kaft
224 blz., 21 op 15 cm
ruim 200 exclusieve prentkaarten
17,50 EUR
ISBN 90-5508-066-7

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos